[مارک آندروود، یک پژوهشگر عصب شناس و رییس و هم-بنیانگذار [یک] شرکت زیست فناوری، با تمرکز بر روی کشف و ساخت داروهایی برای درمان از دست دادن حافظه به دلیل کهولت و بیماری های سالمندی، در مقاله ای برای نشریه سانتامانیکا میرر در کالیفرنیا می نویسد:] آیا غذایی که می خورید می تواند بر ذهن و حافظه شما تاثیر بگذارد؟ به یقین [چنین است]. برخی خوردنی ها می توانند تاثیرهای چشمگیری بر سلامت و رفتار داشته و بر حال و هوا و مهارت های تمرکزی شما اثر داشته باشند.
غذاهای کم ارزش، برای نمونه، شامل بین-غذا (اسنک) های چرب و شیرین مراکز لذت در مغز را تحریک می کنند. به این خاطر است که اگر کاسه های پر از آب نبات و چیپس در برابرتان باشد دشوار است که از آنها دوری نمایید.
غذاهایی برای تقویت حافظه:
[...] استیلکولین آن \"پیام رسانی\" است که سلول های مغز شما را برای دریافت اطلاعات تازه در هشیاری بالا نگاه می دارد. شما می توانید استیلکولین را در تخم مرغ، جگر، و دانه ی سویا بجوبید. سبزی هایی مانند برگ کلم، بروکلی، و گل کلم سفید نیز به نظر می رسد که حافظه را بهبود می بخشند.
غذاهایی برای تمرکز حواس:
مهارت های تمرکزی خوب به جریان پایداری از تبادل پیام ها میان سلول های مغز بستگی دارد. اولین گام در بهبود تمرکز حواس و تمرکز خوردن غذاهای سالم با فاصله های منظم در طول روز است.
مغز همچنین به مایلین نیاز دارد، ماده چربی که رشته های عصبی را عایق می سازد تا علایم بتوانند راحت تر از یک سلول مغز به دیگری انتقال یابند.
رژیم غذایی که مایلین را در خود دارد شامل ماهی های چرب، گردو، کدو تنبل، و دانه های کتان است. بنا بر این، وعده های غذایی خود را از قلم نیاندازید، بین-وعده ها را از دانه ها و مغزها [گردو، فندق، غیره] انباشته کنید و شما در مسیر بهبود تمرکزتان قرار دارید.
غذاهایی برای بالا بردن روحیه:
حال و هوای ما – خوب، بد و هر آنچه که بین آنها است – شامل \"پیام های\" الکتریکی است که توسط انتقال-دهنده های عصبی میان سلول های مغزی حمل می شوند. یکی از آن انتقال دهنده ها که پیام ها را به مغز حمل می کند دوپامین است. خوراکی هایی که شیرین و چرب هستند دوپامین دارند، و به همین دلیل است ما پس از خوردن این نوع غذاها احساس خوبی به دست می آوریم. اما، خیلی زود کاهش شدیدی در این خوب احساس کردن پدیدار می گردد.
راه سالمتری برای تغذیه مغز پیش ماده (پریکرسر) است، آن مولکولی که دوپامین را تشکیل می دهد. یکی از آن پیش ماده ها فنیلالانین نام دارد که در خوراکی هایی مانند دانه سویا، ادامامه [سویایی که جوان، هنوز سبز و در درون پوسته اش است]، لبو، مغز بادام، تخم مرغ، گوشت و حبوبات وجود دارد.
شکلات می تواند روحیه شما را بالا ببرد زیرا دوپامین را افزایش می دهد، اما از آن به عنوان بین-غذایی لذتبخش استفاده کنید و نه به عنوان بخش عمده ای از رژیم غذایی تان